


Hummus – surauta kikherneistä samettisen pehmeä tahna, joka hurmaa monikäyttöisyydellään
15 min
Hummus on perinteinen Lähi-idän keittiöstä tuttu tahna. Tarvitset ainoastaan kikherneitä, laadukasta oliiviöljyä sekä mausteita. Sitten vain tehosekoitin hurisemaan!
Reseptin ainekset
6 annosta
1
valkosipulinkynsi
3 dl
säilykekikherneitä
2 rkl
sitruunan mehua
2–3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tahinia
1 tl
sriracha-kastiketta
1 tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
kokonaisia kikherneitä
Hummus valmistetaan näin:
- Kuori valkosipuli ja pane se tehosekoittimeen kikherneiden kanssa. Jätä muutama kikherne koristeluun.
- Lisää sitruunan mehu, öljy, tahini, sriracha ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä, jos hummus on liian paksua.
- Laita hummus kulhoon. Koristele kikherneillä ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat